39 verlichte geesten, 0 doorgeslagen complotters en 7 trollen aanwezig, 18234 leden

RSS-feed van artikelen Twitter-feed van artikelen Zapruder Inc.

1 minuut voor 12 / reageer

Door Peter 'Boogeyman' Stuivenberg, gepubliceerd op 21-01-2009 11:59, 43 reacties, rubrieken: Geopolitiek, Terrorisme en Oorlog

image Ik schreef in december op diverse blogs onder de titels ‘Israël wil Iran aanvallen: de wereld van Mad Max herleeft’ en ‘Ik maak me zorgen’ dat we aan de vooravond staan van een nucleaire holocaust. Israël wil met tactische kernwapens de Iranese uraniumverrijkingprojecten vernietigen, voordat Iran over het geavanceerde Russische S-300 luchtverdedigingssysteem beschikt. Het is op een haar na (nog) niet gebeurd. Amerika vond het niet goed en Israël ging toen maar de Hamas in de Gaza strook treiteren. Wellicht waren Hezbollah (Libanon) en Iranese heethoofden te verleiden tot zelfmoord aanvallen met ‘lekker veel’ schade en doden. Dan kunnen politici zeggen ‘kijk, dat komt er nou van als je aardig blijft’ en alsnog tactische kernbommen naar Iran gooien. 

Op 11 januari 2009 publiceert David Sanger in The New York Times dat de Amerikaanse president Bush niet instemt met het Israëlische plan om met bunkerbommen het Iranese nucleaire complex in Natanz uit te schakelen. Het zou leiden tot een grootschalige oorlog, dat het leven van 140.000 man aan Amerikaanse troepen in Irak in gevaar zou brengen. Bush wil met sancties (blokkade van geldstromen) en ‘geheime’ operaties (het via Turkije leveren van gesaboteerde krachtbronnen die de centrifuges opblazen) de Iranese ontwikkeling van kernwapens saboteren. Alleen dat lukt niet zo goed en vandaar dat de Israëliërs trappelen van ongeduld om aan te vallen. Iran beschikt inmiddels over 4 tot 5.000 centrifuges, hetgeen voldoende lijkt te zijn om iedere acht maanden een atoombommetje te maken. Volgens het Amerikaanse nationale veiligheidsteam ligt Iran voor op zijn kernbewapening programma. De eerste atoombom is er al en binnen een paar maanden is de volgende te verwachten. Terwijl iedereen denkt dat het nog 2 a 3 jaar duurt, is Iran al stiekem een nucleaire macht geworden. Zij het dat het nog 2 tot 3 jaar duurt voordat het over de lange afstand raketten beschikt om Europa te bedreigen.

De Israëlische premier Olmert is teleurgesteld dat Bush de Iranese productie van atoomwapens niet weet te stoppen. En nu moet Obama, meteen na zijn indiensttreding, beslissen of de door Bush genoemde sabotage zin heeft. Zo niet, dan kunnen de Amerikanen met een Israëlische actie rekening houden. De Israëliërs lopen alvast langs de zijlijn warm. Zij hebben de Verenigde Staten om krachtige bunker busters gevraagd om ondergrondse nucleaire installaties op te blazen, apparatuur om vliegtuigen in de lucht bij te tanken en om toestemming om over het door de Amerikanen gecontroleerde Irakese luchtruim te vliegen. Vooral dat laatste maakt de Amerikanen bloednerveus. Wanneer ze ‘nee’ zeggen en de Israëliërs het toch doen zouden ze de indringers moeten neerschieten. En ‘ja’ betekent dat Iran na een aanval Amerikaanse oorlogsschepen in de grond boort. En een vliegkampschip met 5.500 man aan boord kost een hoop geld!
Voorlopig hebben de Amerikanen hun Israëlische vrienden een speciaal radar systeem gegeven – genaamd X-band – om in een vroeg stadium Iranese raketten te signaleren, maar dat is voor de verdediging, niet om aan te vallen.

Twee Israëlische luchtmacht eenheden staan volgens The Sunday Times met tactische kernwapens klaar om de nucleaire installaties in Natanz, Isfahan en Arak op te blazen. De fabrieken zitten zo’n 25 meter onder de grond, verborgen achter ettelijke meters gewapend beton en rotsen. Het scenario is om met laser geleide bommen ‘tunnels’ naar de ondergrondse installaties te maken, waarna kernbommen de boel opblazen. Deze hebben een kracht van 1/15 van de bommen die op de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki zijn gegooid.

Oog van de naald
De Israëlische regering maakt voortdurend duidelijk ‘dat het niet toestaat dat Iran over atoomwapens zal beschikken’ en de Iranese president, Mahmoud Ahmadinejad, meent dat ‘Israël van de kaart moet worden geveegd’. Vandaar dat de nieuwe Amerikaanse Minister van Defensie Robert Gates een gewapende actie ziet ‘als een laatste middel’, hetgeen de Israëliërs interpreteren als zijnde dat de beslissing om aan te vallen in hun handen ligt.
En terwijl de media doen alsof er geen vuiltje aan de lucht is, kruipt de wereld door het oog van de naald. Op 9 januari zegt Obama tijdens een persconferentie dat ‘Teheran a genuine threat is to US national security’ en dat hij er na zijn indiensttreding er het nodige aan zal doen. Ook merkt hij op dat hij ‘de Conventie van Geneve zal eerbiedigen’, hetgeen te denken geeft. Op 12 januari zegt George W. Bush in zijn laatste persconferentie “There is still an enemy out there who wants to attack America and Americans.” En vervolgens maakt Iran duidelijk dat 32 Amerikaanse basissen in het bereik van hun nieuwe raketten liggen.

De spanning is om te snijden. Israël krijgt volgens Reuters deze maand 3.000 ton aan ammunitie. Het materiaal wordt geleverd via de Griekse havenstad Astakos. Volgens een bevrachter is een dergelijke lading ‘uniek’.
Een Russische vlooteenheid onder leiding van hun enige vliegkampschip Admiral Kuznetsov en begeleid door onder andere nucleaire onderzeeërs, de destroyer Admiral Levchenko en de kruiser Moskva komt op 12 januari aan in de Syrische haven Tartus, net boven Libanon. image

In Kaapstad dokt van 9-12 januari een van de zwaarste Russische oorlogsschepen, de kruiser Pyotr Velikiy. Dit 256 meter lange slagschip heeft net met de Venezolaanse marine geoefend en is nu met vijf andere Russische oorlogsschepen op weg naar de Arabische zee, waar op 26 januari met de Indiase marine de vijfdaagse oefening INDRA 2009 wordt gehouden. Het schip heeft 730 bemanningsleden en is volgestouwd met Granit raketten die (Amerikaanse) vliegkampschepen in de grond kunnen boren. Het beschikt verder ondermeer over het S300 luchtverdedigingssysteem, 130mmm kanonnen, Vodopad-NK torpedo’s en Kamov-27 (NATO codenaam Helix) helikopters om onderzeeërs naar de kelder te jagen. U ziet, voor een beetje piraten bestrijding – dat is namelijk de officiële missie - komt wat kijken. De Pyotr Velikiy wordt voortgedreven door vier 300 MW kernreactors en loopt 31 knopen. Het schip wordt vergezeld door onder andere de in onderzeeboot bestrijding gespecialiseerde destroyer Admiral Chabanenko, het bevoorradingsschip Ivan Bubnov en een reddingsschip, de zeesleper Nilokay Chirikin. Voor de vijfdaagse oefening vaardigt de Indiase marine, die over een vloot van ruim 160 oorlogsschepen beschikt, destroyers, fregatten en onderzeeërs af. De Indra 2009 is de vierde gemeenschappelijke training tussen India en Rusland sinds 2003. Vorig jaar werd nog geoefend in de Zee van Japan. Alhoewel het bestrijden van piraterij als excuus wordt opgevoerd, staat centraal de techniek om vijandelijke vliegkampschepen en onderzeeërs te vernietigen.
image

De Russische en Indiase marine bevinden zich in het gezelschap van twee Chinese destroyers – de Wuhan en de Haikou - die met een bevoorradingsschip patrouilleren in de Golf van Aden, vlak onder Iran. Verder wemelt het er van de Amerikaanse oorlogsschepen, waaronder het vliegkampschip de Imo Jima met zijn ‘Expeditionairy Strike Group’ waaronder de destroyer Ramage, de kruiser Vella Gulf en het amfibie doklandingsschip Carter Hall, wiens zusterschip San Antonio dient in de Golf van Aden. En uiteraard de gevechtseenheid aangevoerd door het vliegkampschip de Theodore Roosevelt (ruim 80 vliegtuigen), omringd door onderzeeërs, kruisers en destroyers. In aantocht is een Amerikaanse vlooteenheid aangevoerd door het vliegkampschip John C. Stennis (ruim 80 gevechtsvliegtuigen).

Behalve de Amerikanen hebben ook de Fransen en de Engelsen een tiental oorlogsschepen voor de kust van Iran en zijn versterkingen onderweg. Het Franse vliegkampschip Charles de Gaul met ruim 40 vliegtuigen is na een anderhalf jaar durende verbouwing weer in gebruik genomen, net als het spiksplinternieuwe Amerikaanse vliegkampschip George W. Bush (ruim 80 vliegtuigen), waarvan zijn missie niet bekend is.

Gaza de aanleiding
Terwijl de media het voor Israël opneemt, is Gaza City met 1.5 miljoen inwoners systematisch in puin geschoten. Duizenden gewonden en 1.200 doden. Volgens de gewezen Amerikaanse diplomaat John Bolton (eens ambassadeur van de Verenigde Naties) kan deze oorlog leiden tot een gecombineerde Amerikaanse-Israëlische aanval op Iran. “I don’t think there’s anything at this point standing between Iran and nuclear weapons other than the possibility of the use of military force possibly by the United States, possibly by Israel,” vertelt Bolton op 31 december FoxNews. “So while our focus obviously is on Gaza right now, this could turn out to be a much larger conflict; we’re looking at potentially a multi-front war.”
Op de vraag of Israel de Iranese nucleaire faciliteiten kan uitschakelen antwoordt Bolton: “Israel could destroy enough of Iran’s program to give us three, four years, which puts time back on our side to look for a longer term solution.”

Drie Wereldoorlogen
De dreiging van een nieuwe wereldoorlog past in de ontwikkelingen van de twee voorgaande, zo schrijf ik in De Boogeyman (uitgeverij Elmar). De Derde Wereldoorlog vloeit voort uit de Tweede, namelijk door het zionisme binnen de islamitische wereld te plaatsen. Degenen die nog steeds geloven dat dit onzin is, moeten even naar de voortdurend terugkerende ellende in dit gebied kijken. Zoals eerder gezegd zijn net als bij beide vorige wereldoorlogen de economische omstandigheden beroerd: de wereld glijdt steeds verder weg in een ongekende financiële crisis, die leidt tot ettelijke miljoenen werklozen.
De dreiging voor een mogelijke Derde Wereldoorlog duurt tot ongeveer drie maanden na de beëdiging van Obama, op 20 januari. Daarna is het weer ‘back to business’. Deze periode is eerder door de vroegere baas van het Israëlische leger Moshe Ya’alon gedefinieerd, namelijk ‘voordat Iran genoeg centrifuges heeft om een nucleaire bom te maken en voordat Iran over het nieuwe Russische SA-20 luchtafweer systeem beschikt, waardoor het een stuk moeilijker wordt om ongemerkt aan te vallen’.

Omdat beide voorwaarden nu zijn gepasseerd, Iran beschikt over het moderne luchtafweersysteem en heeft voldoende verrijkt uranium om een atoombom te maken, hangt de vrede in de wereld aan een zijden draadje. Wanneer de nieuwe Amerikaanse president Obama Israël en Iran niet om de tafel krijgt, zal het gevecht om de macht in het Midden Oosten beginnen. Iran geholpen door Syrië, Libanon, Rusland, China en India tegen de Verenigde Staten met Israël, Engeland en Frankrijk. Dat is geen leuk vooruitzicht…

eKudos NUjij MSN Reporter Facebook Tell-a-friend
Renatus | 21-01-2009 13:31
52443 Ik begrijp dat Obama's rechterhand Brezinksi juist Iran als bondgenoot wil in de strijd tegen Rusland. Zo werd het ook gebracht door Webster Tarpley op Docs at the docs. Het zou dus meer gaan om de vijanden Rusland en China, dan het midden-oosten.

Ik kan me daar wel in vinden. Zij zijn de echter bedreigingen voor de VS, niet een paar landjes in het midden-oosten.
JosDaBoSS | 21-01-2009 13:43
52445 Iran lijkt me wel een bedreiging, ze steunen de taliban in Irak en Afghanistan en zoals je weet hebben die alweer behoorlijk veel macht.
Heilloze Profetie | 21-01-2009 13:55
52446 Xolo, geloof je nou werkelijk wat je hier schrijft of is het gewoon een mal idee, een proefballonnetje wellicht?
xaderp | 21-01-2009 13:58
52447 Obama is president, de VS koersen kelderen met 5 % .....
Donkerdoorn | 21-01-2009 13:59
52448
ze steunen de taliban in Irak en Afghanistan


Taliban in Irak?? Overigens zijn Iran (sjiietisch) en de Taliban (soennitisch) aartsvijanden. Iran is in de 90iger jaren zelfs bijna Afghanistan binnengevallen om de Taliban te stoppen. De Hazara of de Tajieken zitten in team "Iran".

Nuniet----->onzin wink
Donkerdoorn | 21-01-2009 14:07
52450 Overigens is 5000 centrifuges voor een atoombom per 6 maanden wel erg "optimistisch". Met de dingen die Iran heeft, kunnen ze net aan uraniumbrandstof opwekken. Wapenwaardig uranium vergt veel meer tijd en middelen. Knappe jongen die met 5000 centrifuges dat bij elkaar draait.
http://zapruder.nl/portal/artikel/irans_nucleaire_programma/

Die leverantie van S-300 afweer is ook twijfelachtig:
http://www.nytimes.com/2008/12/23/world/middleeast/23iran.html
http://www.iranpressnews.com/english/source/051574.html
Ragna | 21-01-2009 14:07
52451 Het zou niet de eerste keer zijn dat een oorlog tussen Rusland en de VS uitgevochten word in een derde land. Zie afganistan in de jaren 80. Wat dat betreft past het in het buitenlandse beleid van de vs in het verleden.
Inanna | 21-01-2009 16:02
52458 Xaderp, een goed artikel over de val van d koersen in de VS las ik net HIER in Global Reseach:

Obama Inauguration: Slide on Wall Street. Where have all the Creditors Gone?...
"When Will We Ever Learn?"

By Michel Chossudovsky
Inanna | 21-01-2009 16:17
52459 Peter, Iran HEEFT GEEN kernwapens. Israël heeft kernwapens, Pakistan en India hebben ze ook. Iran heeft ze NIET en is ook niet van plan om ze te maken. Rusland heeft ze en China zal ze ook wel hebben. Maar Iran heeft geen kernwapens, maar olie. Daarom doen ze nu alsof Iran zo gevaarlijk is...

En ik denk dat Israël in de slag om Gaza zoveel goodwill heeft verloren, dat de winst naar de Palestijnse kwestie gaat. Als Israël desondanks gaat schieten op Iran, dan zou er wel eens wat kunnen ontploffen in Jeruzalem... Na de slag om Gaza zijn er weer Plofmoslims te over: dakloos, werkloos, ouderloos, kinderloos en zo voort zijn er daar nu wel genoeg...

Als Israël gaat schieten op Iran, dan zijn de rapen gaar! Ik denk niet dat ze dat de komende jaren durven te wagen.

Verder is er op slinkse wijze een datum gepland voor de "Apocalips": 21 december 2012. Er is een meute van Christenen en New Age gelovigen die deze datum lopen te propageren als de "Grote Overgang". Nog een kleine drie jaartjes slapen en dan is het zover.

ACH! Moge er voor die dag een geest van VREDE over de aarde komen.
In de Naam van de Moeder en de Dochter en het Heilig bloed... Antigone!
xaderp | 21-01-2009 18:05
52466 @Inanna, bedankt voor de link.
Interessant hoe er altijd weer partijen zijn die in een crisis vooruit gaan.
busje | 21-01-2009 18:54
52468 waarom is men zo bang voor een kernbommetje? Met de huidige technische mogelijkheden is het niet zo moeilijk om een equivalent in elkaar te knutselen. Zo'n clusterding (lekker dik) gevuld met één of ander gas. Mosterd, zenuw whatever. Of een enge ziekte. Iran zou allang zijn aangevallen ware het niet dat ze toch misschien ergens een afschrikwapen hebben? Voor zover ik weet zijn die Iraniërs echt niet achterlijk.
Gaat Iran er aan, dan staan bij ons de Russen in de keuken. Geef mij maar Chinees.
| 21-01-2009 19:13
52469 " Geef mij maar Chinees."

Dan heb ik goed nieuws, als de Russen bij ons in de keuken staan dan staan ook de Chinesen bij ons in de keuken, daar ben ik vrij zeker van, dan wordt het toch nog smullen wink
| 21-01-2009 20:09
52470 @ Renatus
@ Ragna

In dit spel is alles mogelijk, maar centraal staat dat Amerika de Russen en Chinezen (en in feite ook de enorm sterk oprukkende Inidiase economie) wil stoppen. De derde wereld landen dreigen namelijk de economische leiding over te nemen. In Zuid Afrika liggen Russen en Chinezen als ik kijk naar de afgesloten handelsaccoorden voor op de Amerikanen. En daar zit goud en diamanten.

Een spel om de macht in het Midden Oosten en om de olie. Ja, slagveld kan inderdaad iran worden.

@Inana
Iran heeft (nog) geen kernwapens, maar ik sluit niet uit dat ze die kunnen maken. Een voorbeeld: Zuid Afrika ontwikkeld als een van de eerste landen
een mini atoombommmetje en direct zei Amerika nee en verhuisde de technologie naar Israel. Want dat gaat hand in hand samen met het sturen van raketten naar de maan en het maken van bv atoombommen: een hele hoop kennis die resorteert in een spinoff van vele high-tech vreedzame ontwikkelingen. Ik zeg niet 'nee', en als Iran deze eens zou hebben, ach daar lig ik dan ook niet wakker van. Ik zie Iran geen atoomaanval uitvoeren, wel andersom.

@ Donkerdoorn:

David Sanger, Washington Post:
Late last year, international inspectors estimated that Iran had 3,800 centrifuges spinning, but American intelligence officials now estimate that the figure is 4,000 to 5,000, enough to produce about one weapon's worth of uranium every eight months or so.

En:
While noting that the US intelligence agencies lack enough evidence to prove Iran has decided to build a nuclear warhead, US National Intelligence Director Michael McConnell admitted on Friday that he shares the alarm of outgoing CIA Director Michael Hayden that the possibility may come soon. McConnell said Teheran is two to three years away from having a long-range missile that could reach Europe and continues to produce low-enriched uranium, the raw ingredient for the fissionable material needed for a warhead.

http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1229868815665&pagename=JPost/JPArticle/ShowFull
Dec 22, 2008 15:44 | Updated Dec 23, 2008 9:19

Iranian media reported Sunday that Russia had begun supplying the S-300s - an action Israel and the United States have aggressively opposed.
Rosoboronexport said in a statement that "only weapons of a defensive nature are being supplied to Iran, including anti-aircraft weaponry." It added that, previously, Tor-M1 air-defense systems were supplied to Iran.
"Russia is developing military-technical cooperation with Iran in strict compliance with its international commitments stemming from nonproliferation agreements. This cooperation cannot be a source of concern for third countries," the statement said.
Rosoboronexport spokesman Vyacheslav Davydenko confirmed that S-300 missiles were considered defensive, but refused to say whether they were being supplied to Teheran.
Israel and the United States fear that, were Iran to possess S-300 missiles, it would use them to protect its first nuclear power plant now under construction at Bushehr by Russian contractors. That would make any potential military strike on the plant much more difficult.
The Interfax news agency later quoted an unnamed Russian military official as saying S-300 missiles would be delivered to Iran soon from Russian Defense Ministry warehouses.
"The S-300 systems are now being prepared for transfer to Rosoboronexport and their further shipment to the customer," Interfax quoted the official as saying.
A Russian Defense Ministry spokesman could not be reached for comment.
Johnito | 21-01-2009 20:57
52471 @Peter: Iran kan simpelweg het uranium niet goed genoeg opwerken voor atoomwapens. (3% haalbaar, 98% nodig). Dit wordt trouwens deels bevestigd door vertrekkend CIA-topbobo Michael Hayden.

Daarnaast vinden de geestelijke leiders van Iran het gebruik van atoomwapens simpelweg te ranzig voor de islam. Khamenei heeft er zelfs een fatwa tegen uitgesproken.
Inanna | 21-01-2009 21:55
52473 Het gevaar komt dan ook niet van Iran, maar van de VS en Israël. Christenen en Joden die hopen op de grote BOEM. Enge mensen...
Bla-bla | 21-01-2009 23:36
52474 "Het gevaar komt dan ook niet van Iran, maar van de VS en Israel" Klopt, maar vergeet grote broer Rusland niet.
De Midden Oosten situatie zal escaleren, dit is onomkeerbaar na deze slachtingen in Gaza, Iran & co kent de geweldspolitiek van VS/Israel en de VN is een corrupte aanfluiting. De Medittarenean zal ook het toneel worden van oorlog. Uiteindelijk zal het dan toch Rusland worden die zich genoodzaakt ziet, door onlusten en de gevolgen van de economische oorlog, proberen in te grijpen door wanhoop gedreven. Ik geloof niet in een Moslim/Russisch machtsblok, hooguit een verstandhouding. Zoals India die nu heeft met de VS zowel als met Rusland. Dat lijkt me de balans. Als Pakistan door India zou worden aangevallen zal dat een nucleaire moslimnatie minder zijn en de machtsverhoudingen bepalen. Iran, dat, misschien, geen atoomwapens zou hebben heeft die ook niet nodig en hun effectieve virussen zullen ten tijde van oorlog, ook in de vijandelijke gebieden door sleeper agents worden verspreid, day-X is al gekomen. Zijn verder berichten bekend dat small nuceair devices op VS grondgebied kunnen zijn en Iran wel eens iets heimelijk geleverd zou kunnen zijn in ,92, via Frankrijk. Lijkt vreemd maar het is ook bekend dat Russische raketsystemen met behulp van de VS zijn verbeterd, soms lijken zaken alleen maar tegenstrijdig. Er zijn maar 7 hoofden van families die achter de schermen alle machtsverhoudingen internationaal bepalen. Backpacks of koffers zijn destijds verhandeld in het voormalig Oostblok, dus die kunnen overal zijn. Communisme is maar een van de gecreeerde politieke systemen van deze financiers van alle grote oorlogen, om de massa,s te misleiden, die zowel alles maar tegelijk helemaal niets geloven en in slaap zijn gevallen ennog niet door hebben dat ze ook vanochtend wakker werden in een fascistische staat, die doet alsof ze een democratie is. Een politiek system voor de komende mmassale populatiereductie in het Westen m.n. Europa, hier naar Rijnlands modell.. Ik verwacht ook false flag aanslagen op steden in het Westen. Economisch wordt het internationaal niets meer ook en de VS hebben zich ingegraven voor een all out war en de burgeroorlog. Het homeland is al opgeofferd. Nothing Changes met Obama.
Rebel2 | 22-01-2009 00:13
52475 idd blabla de Illuminati wil een reductie van de populatie op aarde, van dik 6 miljard naar ongeveer 500 miljoen.
In WOII stierven om en nabij 65 miljoen, de komende oorlog dan miljarden!.
| 22-01-2009 01:38
52482 Van mij part mogen ze me platgooien. Het liefste in één keer.
Eén dikke grote bom en het is over.

Dan nooit meer oorlog...
En nooit meer zapruder...

Wat erg!
| 22-01-2009 05:38
52485 @Johnito

Ik hoor zoveel tegenstrijdige berichten, dat ik erover denk om er zelf maar eens voor reportages heen te gaan. Als je gelijk hebt, wordt er een gerucht verspreid - namelijk dat Iran straks over kernwapens beschikt - met als excuus om het land aan te vallen. Dat is eerder met WMD in Irak gebeurd en met tal van andere landen. Het kan zijn dat hetzelfde scenario wordt herhaald. Alleen, zo vraag ik mij af, waarom nodigt Iran dan niet allerlei inspecteurs uit om de boel na te kijken? De 'hetze' zou dan stoppen. Ja toch?
Johnito | 22-01-2009 13:49
52515
Dat is eerder met WMD in Irak gebeurd en met tal van andere landen. Het kan zijn dat hetzelfde scenario wordt herhaald. Alleen, zo vraag ik mij af, waarom nodigt Iran dan niet allerlei inspecteurs uit om de boel na te kijken? De 'hetze' zou dan stoppen. Ja toch?


Je had vorig jaar al het Amerikaanse National Intelligence Estimate, waarin geconcludeerd werd dat Iran al lang "niet meer" aan een atoomwapen werkte. De IAEA heeft nog in augustus vorig jaar trouwens verklaard dat Iran meewerkte aan inspecties.
| 22-01-2009 20:38
52537 @ Johnito,

Dit is van augustus 2007, daarna zijn de sancties gekomen omdat volgens al die agentschappen Iran aan het knutselen is...
Johnito | 22-01-2009 22:14
52541 Je hebt gelijk over de datum, Peter, mijn excuses. Toch heb ik ook daarna geen enkel bewijs gezien dat Iran een kernwapen maakt. Alleen verdachtmakingen vanuit, met name Israël en de VS, en een El Baradei die steeds vager in zijn uitspraken werd.
Sinner747 | 22-01-2009 22:40
52542 Tip: http://www.iaea.org/NewsCenter/Focus/IaeaIran/index.shtml
Johnito | 23-01-2009 01:55
52558 Samenvatting van het IAEA-rapport van 19 november 2008 dan maar:

18. The Agency has been able to continue to verify the non-diversion of declared nuclear material in
Iran. Iran has provided the Agency with access to declared nuclear material and has provided the
required nuclear material accounting reports in connection with declared nuclear material and
activities. However, Iran has not implemented the modified text of its Subsidiary Arrangements
General Part, Code 3.1 on the early provision of design information. Nor has Iran implemented the
Additional Protocol, which is essential for the Agency to provide credible assurance about the absence
of undeclared nuclear material and activities.
19. Regrettably, as a result of the lack of cooperation by Iran in connection with the alleged studies
and other associated key remaining issues of serious concern, the Agency has not been able to make
substantive progress on these issues. For the Agency to make progress, an important first step, in
connection with the alleged studies, is for Iran to clarify the extent to which information contained in
the relevant documentation is factually correct and where, in its view, such information may have been
modified or relates to non-nuclear purposes. Iran needs to provide the Agency with substantive
information to support its statements and provide access to relevant documentation and individuals in
this regard. Unless Iran provides such transparency, and implements the Additional Protocol, the
Agency will not be able to provide credible assurance about the absence of undeclared nuclear
material and activities in Iran.
20. Contrary to the decisions of the Security Council, Iran has not suspended its enrichment related
activities, having continued the operation of PFEP and FEP and the installation of new cascades and
the operation of new generation centrifuges for test purposes. Iran has not provided access to the
IR-40, and, therefore, the Agency is not able to verify the current status of its construction.
21. The Director General continues to urge Iran to implement all measures required to build
confidence in the exclusively peaceful nature of its nuclear programme at the earliest possible date.

22. The Director General will continue to report as appropriate.Duidelijk lijkt dat Iran wel meewerkt met inspecties, maar enkele projecten zijn niet te verifiëren. Echter nergens blijkt uit dat Iran dusdanig aan uranium-verrijking doet, dat er kernwapens mee kunnen worden gemaakt. Los daarvan is het eigenlijk van de zotte dat Iran überhaupt zich moet verantwoorden op dit punt, terwijl ondertussen aan beide kanten van het land zich nucleair bewapende naties bevinden die er geen been in zien om regelmatig een oorlog te voeren, te weten India, Israël en Pakistan. Drie landen die bovendien zich niet hebben geconformeerd aan het NPT, en zich bovendien in zeer volatiele politieke tijden bevinden.
| 23-01-2009 18:22
52591 Wanneer absoluut duidelijk kan worden gemaakt dat Iran geen atoombom kan en/of wil maken, dan wordt aardig wat zand in de ogen gestrooid, bijna een herhaling van 911?

Aan de andere kant: Iran hoeft alleen de deur voor inspectie te openen en het gezeur is afgelopen. Dat gebeurt niet, met als gevolg een bijna aanval...
ABC | 23-01-2009 19:56
52604 @ Peter Stuivenberg | 23-01-2009 17:22

Iran kan de deur wel open doen, maar dan nog kan worden beweerd dat men het geheime programma niet laat zien.

Eerlijk gezegd geloof ik ook wel dat Iran werkt aan een atoombom. Is ook logisch, als je ziet dat Noord-Korea alleen maar af en toe met de al dan niet bestaande atoomwapens hoeft te kletteren of iedereen verschijnt weer netjes rond de onderhandelingstafel. Als ik als land links en rechts van me buitenlandse troepen onder allerlei voorwendselen zag verschijnen, zou ik ook achter atoomwapens aanzitten. En ja, ik zou een mooi programma ontwikkelen voor in de etalage en een geheim programma waar de echte zaken gebeuren. Misschien zelfs een dubbele cover-up, zodat je ook nog eens naar buiten kunt treden met een schijnheilig: "Okee, we zijn betrapt, maar nu stellen we ons dan ook helemaal open voor inspectie."
busje | 23-01-2009 22:16
52619 Al heeft Iran een bom, dan levert dat hooguit een koude oorlog 2 op. Tenzij totale vernietiging danwel wo3 aan de orde is. Iran laat nog steeds waarnemers toe. Groot Israël kan men dan vergeten. Er zitten ook nog 50 miljoen moslims in China (W). Pakistan met de bom, evenals India -weer dikke maatjes schijnt- laten dat niet toe(bezetting Iran). Iran verhandeld olie in euro's.
Midden oosten gaat niet lukken. China is het volgende doelwit.
Marcus | 24-01-2009 01:21
52628 Holbrooke afgezant voor Afghanistan en Pakistan, empire moving east idd.
| 24-01-2009 18:24
52701 @ABC

Ben het helemaal met je eens. Hoe komen we achter de waarheid?
ABC | 24-01-2009 21:05
52713 @ Peter Stuivenberg | 24-01-2009 17:24

Op het moment van de eerste Iraanse kernproef?
| 25-01-2009 06:05
52779 Ooo eindelijk kan ik reageren op die nietsnutten is het het verkeerde artikel moeten jullie maar de nieuwe artikelen niet dichtmaken voor comments ?

Bij deze moet iedereen die dom id het stemrecht ontnemen worden zoals HENKIE en SJON heb ik jullie aandacht ????


Wanneer komen jullie met iets contructiefs ?? ipv alleen maar bevolkingsgroepen af te schrijven ? JA dat is jammer Wilders weet het ook niet dus kunnen jullie beter jullie klep dcht houden als we naar jullie luisteren is er nog meer oorlog in de wereld.

julie zijn zo laag bij de grond dat julie nog opkijken tegen onkruid.
| 25-01-2009 06:11
52780 ALaaf 2 Zurk !!!!

Zo'n uitspraak zegt meer over je ego dan dat dat je hier al doet om het te ontsieren.

Webmeester, mogen lieden die zuigen worden weggemodereerd a.u.b.?eindelijk wijsheid !
Bla-bla | 25-01-2009 12:43
52781 Dit is dan tenminste duidelijk, dat het ons in hoge mate ook aangaat, ze komen er nu rechtstreeks voor uit...
http://waronyou.com/forums/index.php?topic=6096.0
| 25-01-2009 15:06
52782 @ tunnelforce9

Ga je nu ook op dit draadje te keer tegen mij godverdomme, om kotsmisselijk te van te worden, ja het houdt een keer op met dat achterlijke gelul, alleen afzeiken maar jullie hebben geen flauw idee waarom, jullie hebben geen enkele keer aangegeven wat ik verkeerd gezegd zou hebben volgens jullie simpele zieltjes, als het zo doorgaat met dat afzeiken voor niets dan is er natuurlijk geen grap meer aan op zapruder.

Ik denk dat ik wel een beetje begin te begrijpen waardoor jullie hersentjes beginnen te roken, het is namelijk onmogelijk om in deze kwestie direct een rechtelijn te trekken van A naar B, want dan heb je de balans niet, en die moet je vinden ;

Ik trek bv partij voor de palestijnen de afghanen en de irakezen omdat ze onderdrukt worden, maar dat wil niet zeggen dat ik ook partij voor de islam trek, zeer zeker niet, ik ben sowieso niet religieus, van mij mogen de religies gestolen worden.
In nederland zijn kerk en staat gescheiden, dat zou betekenen dat de moskee en staat ook gescheiden zouden moeten zijn, maar dat is niet zo door al dat gezeik wat door een relaitief kleine groep moslims wordt veroorzaakt, de extremisten en fanatiekelingen.
Dat de moskee en staat niet losstaan van elkaar blijkt uit het feit dat maanden voordat fitna utikwam de minister al helemaal uit zijn dak ging, dat Wilders en Hirschi Ali zwaar beveiligd moeten worden, en dat dat nodig is dat heeft Theo bewezen, waarom moest die man dood, dat is godverdomme godsgeklaagt, en dan al die disccussies over hoofddoekjes boerka's boerkini's enz, er wordt openlijk opgeroepen tot geweld tegen Wilders, tegen Hirschi, tegen homo's, tegen schrijvers enz, het proberen door te voeren van vrouwenbesnijdenis, de overheid laat gewoon een srtiptekenaar arresteren omdat hij grappen zou maken over de islam, ik heb gisteren naar Theo Maasen gekeken en jezus werd weer flink door de mangel gehaald, zal hij ook uit zijn bed gelicht worden of vermoord worden, ik dacht het niet, dus waarom wel als er wat over de islam wordt gezegd, waarom moet er geweld gepredikt worden tegen Wilders of Hirschi of tegen schrijvers of tegen homo's, waarom zijn die achterlijke haatbaarden zo opdringerig en waarom laat de overheid zich zo beinvloeden door die mongolen, of vinden jullie dat die extremisten gelijk hebben, we moeten dus geweld gebruiken tegen iedereen die zich negatief uitlaat over de islam of tegen de mensen waar de koran negatief over spreekt, we moeten alle monden snoeren en Allah is de enige God en Mohammed is de enige profeet, is dat het ??
Ik wordt gvd van alle kanten belaagd omdat ik zeg dat de extrmisten moeten oprotten en dat de overheid zich niet moet laten chanteren door die mongolen ook al dreigen ze met geweld, gewoon oprotten.
Of zijn er hier mensen die de moord op Theo rechtvaardigen, of dat homo's dood moeten, zijn er hier mensen die menen dat de aartsengel Gabriel daadwerkelijk de koran gedicteerd zou hebben aan Mohammed, zijn er hier mensen die zeggen dat Allah daadwerkelijk bestaat, nee ?? Wat is dan het probleem met wat ik zeg ??
Ik heb het niet over de moslims in het algemeen, dat zijn letterlijk mijn zachbies, maar ik heb het over de extremisten die hier helemaal niets te zoeken hebben, die gestuurd worden vanuit het buitenland, en die extremisten en fanatiekelingen zijn zeer invloedrijk in de moslimwereld en die zullen proberen beetje bij beetje de hele hand te pakken, en daarvoor moeten we waken, geen enkel religie moet overheersen, gebeurt dat wel dan zijn we weer terug bij af, en is dat wat we willen ?? Want je zal zien dat naarmate de moslims opdringeriger worden dan worden de christenen dat ook, dat merk je nu al.
En voor de zoveelste maal, ik ben geen Wilders aanhanger, maar dat zal jullie worst wezen, als jullie je frustraties maar kunnen botvieren, ook al heeft het geen enkele reden, jullie zijn wat dat betreft net een stelletje extremisten.

Dus tunnelforce, als je me wilt afzeiken kom dan met argumenten ipv van te zeggen dat ik zo laag bij de grond ben dat ik tegen onkruid opkijk, leuk gevonden maar ik denk niet dat je hetzelf verzonnen hebt, je weet het waarschijnlijk uit ervaring.

Sorry redactie maar ik ben het een beetje zat dat ongefundeerde gekanker tegen mij, want ze hebben totaal geen inhoud en het verstand van een doperwt.
| 25-01-2009 18:12
52783 Beste Henky,

Was gisteren-nacht een beetje LAM wist niet eens meer dat ik nog wat gepost had LOL...

Ik zal mijn positie even verduidelijken, ik ben van mening dat elke godsdienst Obsolete is moslim jodendom Hindoe Christen enz.

Oja De KOGEL kwam van Lings( pim Fortuyn) Daar HOOR je NIEMAND meer over....

Moorden vinden overal plaats kijk maar in belgie op die kindercrash.
ik praat niet de moord op Theo goed maar dit is nog maar 1 keer gebeurd in NL wat aangeeeft dat het in nederland wel meevalt met moslim extremisten.

Zelf heb ik geen goed woord over voor elk gloof maar dit houd ik voormij omdat ik niet onnodig mensen tegen hun been wil stoten.

Feit is they are Here to Stay en zullen echt niet weggaan we moeten samen met hun leven ipv alles controleren wat ze doen...


maar vergis je niet de problemen die er nu zijn in NL zijn reeele problemen en er is maar een ding tegen te doen namelijk de Straffen verhogen.

Als je iemand mishandelt 5 jaar brommen niet de straat vegen iemand vermoord ? 40 jaar de cel in en ga zo maar door want het zijn echt niet alleen de marokkaanse jeugd die problemen maakt maar ook bijvoorbeeld londsdale jugend .

En daarom moeten we niet over moslims of andere geloven praten maar praktische oplossingen bedenken ..

Vrijheids van meningsuiting is voor iedereen belangrijk voor moslims christenen en Joden en voor mij ook.

Nog ff over Israel het doet me deugd dat je openstaaat voor de Palestijnse kant van het conflict.. maar ga je ook een stapje verder en zegt dat Hamas&plo;Verzetsgroepen zijn ?

Kort samengevat harder en sneller straffen
| 25-01-2009 18:19
52784 @henky was deze passage nog vergeten..

Dat de moskee en staat niet losstaan van elkaar blijkt uit het feit dat maanden voordat fitna utikwam de minister al helemaal uit zijn dak ging


Eigenlijk zou je de boel om moeten draaien de staat en kerk zou gescheiden moeten zijn mee-eens, Wat the HELL doet wilders dan met een godsdienst video dat is toch geen scheiding van staat en kerk ????????
Wilders begeeft zich op een hellend vlak door fitna uit te brengen als KAMERLID hij scheidt zelf dus niet kerk en staat...

greetz,
TF9
| 25-01-2009 19:22
52785 @ tunnelforce9

Om eerlijk te zijn had ik wel een beetje het idee dat je lam was vanwege het tijdstip en ik dacht een dikke tong te horen, maar ik wist het natuurlijk niet zeker.

Dat de kogel van links kwam daar hoor je niets over, wat wil je daarmee zeggen, dat we het ook over andere moorden niet moeten hebben, of juist wel ??
En volgens mij was Volkert een dierenactivist en werd vanuit dat standpunt die moord gepleegd, terwijl ik nog steeds niet kan begrijpen hoe het mogelijk was dat het arrestatieteam met kogelvrije vesten en alles al bij dat benzine station klaar stond om hem te arresteren.

Dat je de moord op Theo bagatelliseert vind ik prima, maar om het minder ernstig te maken omdat er wel meer moorden gepleegd worden raakt kant noch wal, het valt in nederland wel mee met het moslim terreur, maar iedere terreur is te veel, het is belachelijk dat mensen beveiligd moeten worden tegen de islam, je moest eens weten hoeveel mensen al bedreigd zijn door fanaten, Theo Maasen vertelde gisteren dat ook hij bedreigd is, maar het valt verder wel mee met de terreur, daarom zei al eerder ' voorkomen is beter dan blussen ', wat komen de moslims tekort in nederland ??

Jij vind het niet nodig dat mensen onnodig voor de benen geschopt worden, gisteren nam Theo Maasen jezus op de hak, de hele zaal inclusief ik lagen dubbel, het was gewoon grappig, dus ik zie het probleem niet zo, ik vind het niet leuk wat door de koran verkondigd wordt, en nu wat, de koran verbieden ??
Ik had he al eerder gezegd, voor mij hoeft de islam ook niet beledigd te worden, net zoals de bijbel voor mij ook niet beledigd hoeft te worden, hoewel ik gisteren er wel hartelijk om moest lachen, het maakt me dus niet zoveel uit, ze moeten niet zo overspannen doen.

En dat ' they are here to stay ' dat is mij duidelijk, ik zou ook voor geen goud willen dat ze weggaan aangezien ik diverse moslim vrienden en vriendinnen heb, het is me duidelijk dat je nog steeds niet begrepen hebt wat nu feitelijk bedoel.

Straffen verhogen en zelfs de doodstaf werkt niet, de VS is daar het bewijs van, de straffen zijn nog nooit zo hoog geweest en er zijn nog nooit zoveel gevangenen geweest.

De marrokaanse jeugd zijn niet de enige die problemen veroorzaken, daar heb je mij ook geen enkele keer over gehoord, oa omdat het niet relevant is, plus dat ik ben opgegroeid met de marrokaanse vriendjes.

Een praktische oplossing zou zijn als de extremisten geen voet aan de grond krijgen, maw we moeten gewoon schijt aan ze hebben, zoals we ook schijt hebben aan bv het christendom.

Of hamas & plo verzetsgroepen zijn, in principe wel maar ik heb gehoord dat de hamas opgericht zou zijn door of met medeweten van de mossad, tsja het is onmogelijk om direct een rechtelijn te trekken van A naar B, maar in principe zijn het verzetstrijders.

Dat fitna wordt uitgebracht door een kamerlid daar valt idd wat over te zeggen, maar voor de tigduizendste keer ; ik ben ook geen aanhanger van Wilders, ik begrijp ook niet hoe jullie daar opgekomen zijn, maar ik zeg wel dat niet alles wat hij zegt onzinnig is, en daarbij vertegenwoordigd hij een grootdeel van de bevolking, of we het nu leuk vinden of niet, en blijkbaar mocht hij die film uitbrengen want de rechter heeft het niet verboden en daar kan je dan ook niets aan doen, maar voor mij had die film niet gehoeven, hoewel ik het idee had dat die film juist iets positiefs had gecreeerd, want hij was niet zo schokkend als werd verwacht, dus de moslims konden er met opgeheven hoofden afstand van die film nemen en zich van de goede kant laten zien, nu deden zij een keer wat water bij de wijn, zoals het hoort, maar voor mij had die film niet gehoeven.
Ik weet verder niet zo goed wat ik van die Wilders moet denken, het zal me niet verbazen als hij idd een trekpop is, het is natuurlijk wel zo dat als er nooit een immigratie van de moslims was geweest dan was Wilders er ook niet geweest, althans niet in die vorm.

Enniewee, dit is het verkeerde draadje voor dit onderwerp maar ik wilde toch nog even reageren, verder heb ik geen hardfeelings.

Btw, Wilders is in de peiling met drie zetels gestegen, en daar had op kunnen wachten, niet zo slim dus.
| 25-01-2009 19:40
52786 @henky

Een praktische oplossing zou zijn als de extremisten geen voet aan de grondkrijgen, maw we moeten gewoon schijt aan ze hebben, zoals we ook schijthebben aan bv het christendom


Je heb gelijk, het gevaar zit hem alleen ook in dat als grote groepen nederlanders zo afgeven op de Koran dit juist MEER extremisme in de hand zal werken, denk maar na als je zegt dat jongeren niet mogen skateboarden dan heeft morgen idereen een skateboard ongeveer.

Ik bedoel te zeggen dat het niet werkt om in het openbaar via media proberen moslims tebewegen naar het "midden" ik ben van mening dat dit op school moet gebeuren zodat ze ook meteen hun vragen kwijt kunnen en kunnen gewaarschuwd worden...

Dan nog iets wat vind jij van de verschillende scholen moslim.christen/openbaar misschien dat dit systeem in de ban moet om te zorgen dat iedere leerling alle feiten krijgt en een meer diverse Belevingswereld krijgt.

Uiteindelijk moeten ze zelf de keuze maken en zelf weten wat wel; en niet kan.

ok genoeg voor vanavond
GREETZ,
TF9
| 25-01-2009 19:47
52787 Waar het om gaat is dat een of andere NWO de wereld en jou in zijn zak steekt. Jullie zitten nu al op elkaar af te geven, prima zo, dat samenwerkend gedrag van de zogeheten oppositie.
| 25-01-2009 20:25
52789 @ Peter Stuivenberg

In de laatste twee reacties geven we niet af op elkaar maar worden meningen gedeeld, en zo hoort het ook.

@ tunnelforce9

Als we schijt hebben aan de islam en daar netzo mee omgaan als dat we bv met het christendom doen dan roep je daarmee waarschijnlijk wel iets over je af, daar heb je helemaal gelijk in en ik begrijp het probleem, maar dat toont wel aan hoe intollerand de extremisten zijn, ik vraag me af of daar aan toegeven moet worden, want als we dat doen dan kunnen we ook geen grappen meer maken over bv jezus, dan zouden we onze mening over geen enkele religie meer kunnen geven, maw dan ben je terug bij af, dus moeten wij ons laten dicteren door een geloof dat gebaseerd is op een fabel (zoals iedere religie), moeten we daarvoor alles opnieuw inrichten als het gaat over de "vrijheid van meningsuiting" enz ??
Ik vind het een hele moelijke.
| 25-01-2009 20:48
52790 Btw, wat je zegt dat scholen die op een religie gericht zijn misschien gebanned zouden moeten worden dat vind ik geen slecht idee.
Player | 03-02-2009 18:06
53235 Bedankt voor dit grondig gedocumenteerd artikel.
Mag ik vragen van waar u deze bronnen haalt? Hoe kan u weten dat deze militaire acties aan het plaatsnemen zijn en als dit uit de traditionele media komt, hoe weet u dat de info neutraal, niet gekleurd is?
Wat met de geheimhouding van sommige info? Als u het hier brengt, kan het toch geen top secret meer zijn?
| 03-02-2009 20:48
53243 Ik neem aan dat de info oa hiervandaan komt:

En het boek "The Boogeyman"
http:/www.deepjournal.com
http://www.deepjournal.com/p/7/a/en/1832.html
Jouw reactie

*naam:

Email:

Onthoud mijn inloggegevens in een cookie

Email mij bij opvolgend commentaar

*Laat zien dat je geen spambot bent door het onderstaande woord te typen:


opmaken van je reactietekst
lees hier de huisregels
xhtml 1.1 · css/2 · rss 2.0 · WAI · site by Patrick Savalle · hosted by Digitux