39 verlichte geesten, 0 doorgeslagen complotters en 4 trollen aanwezig, 18202 leden

RSS-feed van artikelen Twitter-feed van artikelen Zapruder Inc.

Irak: de trieste balans vijf jaar later / reageer

Door Donkerdoorn, gepubliceerd op 19-03-2008 12:04, 26 reacties, rubrieken: Geopolitiek, Irak, Terrorisme en Oorlog

image Het is nu vijf jaar geleden dat president George W. Bush doormiddel van een “executive order” de Irakoorlog in beweging zette. Een oorlog begonnen om de “onmiddellijk en dwingende” dreiging van het Irak onder Saddam Hoessein van het wereldtoneel te laten verdwijnen. Ondanks de grote wereldwijde scepsis over de “bewijslast” voor en de “aanwezigheid” van massavernietigingswapens in Irak, de smeekbedes van de IAEA en de VN wapeninspecteurs om nog een half jaar tijd en de weigering van Rusland, Frankrijk en China de oorlog goed te keuren in de veiligheidsraad werd de oorlog doorgezet. Vijf jaar later blijkt vrijwel elk verhaal over de wapens van Saddam en elke reden of grond voor de inval te zijn gelogen of overdreven. De Irakoorlog moest “verkocht” worden aan de wereld en het publiek. En dat werd het. Met een angstbombardement in de media. De “mission” is vijf jaar later nog steeds niet “accomplished”. Irak als staat heeft vrijwel opgehouden te bestaan. Miljoenen Irakezen zijn op de vlucht. Duizenden omgekomen door het oorlogsgeweld. Vijf jaar “opbouw” heeft geleid tot voedsel en watertekorten, minimale stroomvoorziening, minimale medische voorzieningen, een “braindrain” van goed opgeleide Irakezen, een explosie aan vreemdsoortige kankers en een Bagdad waar George Orwell een nachtmerrie van zou krijgen. “Al Qaida” heeft zijn intrek genomen in het land, Irakese politie en veiligheidsdiensten zijn in handen van rivaliserende sjiietische fracties en soennietische stammen fungeren als de goedbetaalde koloniale troepen van de VS. En het einde van de chaos, etnische zuiveringen en opsplitsing is nog lang niet in zicht.

Terwijl zijn bezoek aan Irak met bomexplosies buiten de “groene zone”, het zwaar beveiligde gebied rond de Amerikaanse reuzeambassade in Bagdad, wordt opgeluisterd, roept de Amerikaanse vice-president Dick Cheney dat de veiligheidssituatie in Irak “een doorslaand succes” is. Cheney doelt op de “surge strategie”, het zenden van 30.000 extra strijdkrachten naar Irak begin 2007. De ogenschijnlijke kalmte in Irak heeft echter bitter weinig te maken met het sturen van de extra troepen. De “verbeterde veiligheid” is eerder het gevolg van de, onder toeziend oog van de Amerikanen, uitgevoerde etnische zuiveringen in Irak. In de miljoenenstad Bagdad is vrijwel geen etnisch gemengde wijk meer te vinden. Bagdad is verdeeld in soennitisch en sjiietisch; met grote betonnen muren om de stadswijken heen om de beide groepen uit elkaar te houden. Er wordt druk geexperimenteerd met biometrische passen waarop etnische achtergrond vermeld staat en die bij de vele checkpoints getoond moeten worden. Checkpoints bemand door Irakese veiligheidstroepen waarvan nooit duidelijk is waar hun loyaliteit ligt. Zijn het Sadristen of misschien leden van de Badr-doodseskaders van de regering? 

In de soennitische gebieden in Irak hebben de Amerikanen de oudste koloniale truc in het boekje toegepast. Omkoping. Als etnische minderheid, en als gevolg van de afgenomen regeringsmacht en het geweld uit sjiietische hoek, hebben veel soennieten eieren voor hun geld gekozen en zich achter de Amerikaanse bezetter geschaard. In de provincie Anbar staan stamhoofden op de Amerikaanse salarisrol en bevechten in ruil voor wapens, geld en bestuur “Al Qaida” en opstandige elementen van het oude Ba’ath regime. Maar niet voordat zij met diezelfde wapens hun provincie van alles sjiietische hebben ontdaan. Het gevolg: een explosieve toename van sjiietische vluchtelingen in sloppenwijken van Bagdad als “Sadr City”.

Het relatief rustige en autonome Koerdische noorden is sinds de Turkse invasie van begin dit jaar de facto onder Turks politietoezicht gezet. Washington hoopt met deze zet “ongewenste” elementen als de PKK zonder enige troepeninzet te isoleren. En bovendien drijft het Turkse toezicht de “autonome” Koerden tot meer enthousiasme voor het centrale gezag in Bagdad. Op buiten het regime in Bagdad je olie willen verkopen staat de doodsstraf. De corrigerende tik op de vingers kwam alleen uit Ankara en niet Bagdad of Washington.

In een rapport stelt het Internationale Rode Kruis dat de situatie in Irak op dit moment “een van de meest kritieke humanitaire crises ter wereld” is. Miljoenen vluchtelingen zijn op zichzelf aangewezen, terwijl medische voorzieningen meer dan ontoereikend zijn. Basisbehoeften als voedsel en water zijn schaars. Niet alleen in Irak zelf maar ook in buurlanden Jordanie, Syrie en Iran zitten duizenden Irakezen in vluchtelingenkampen met minimale middelen.

Het Rode Kruis beklaagt zich ook de toegankelijkheid van Irakese gevangenissen. Sinds de Amerikaanse invasie zijn tienduizenden Irakese mannen opgepakt en opgesloten in een aantal reusachtige gevangeniscomplexen. Toegang tot de gevangenen wordt echter geweigerd. Een zorgelijke ontwikkeling en niet alleen opgemerkt door het Rode Kruis. Met nieuwe onthullingen over de misstanden in Abu Grahib wordt duidelijk dat het martelen van gevangenen niet een door lager militair personeel uitgevoerde uitzondering is maar structureel beleid

Abu Grahib. De omslag in de schone “shock and awe” campagne. De eerste van vele tekenen dat er zaken in het bezette Irak gebeuren die het daglicht verre van verdragen kunnen. En een van de vele redenen dat het internationale aanzien van de Verenigde Staten op dit moment op een historisch dieptepunt is aanbeland. Maar in lijst van “zaken” die de Verenigde Staten tegen internationaal recht een Geneefse Conventie in uitvoeren slechts een van de vele misdaden. Ongenoemd zijn bijvoorbeeld de structurele culturele vernietiging van Irak’s erfgoed, het wetten opleggen aan een veroverd volk, collectieve straffing en veel meer subtielere zaken die niet zo snel krantenkoppen zullen halen.

Vijf jaar oorlog op basis van leugens. Ja, Saddam is weg maar dat is ook werkelijk het enige lichtpuntje dat deze hele campagne heeft opgeleverd. Vijf jaar oorlog heeft Irak verkracht, vernietigd en geplunderd. Nee, de oorlog gaat niet om olie maar al, en ook echt al, het diplomatieke handelen van de VS in Irak draait op dit moment maar om een ding: de Irakese oliewet. “We blijven niet eeuwig”, maar wat doen al die reusachtige basissen daar en de grootste ambassade ter wereld?

Vijf jaar oorlog heeft miljarden naar de winst-en-verliesrekening doen schrijven van corporations met directe lijntjes naar het Witte Huis. Corporations die grotendeels aan fictieve “opbouw” doen. Of die zwaar bewapende en in het wilde weg schietende “veiligheidsmensen” ter ondersteuning sturen. Contractors die gemiddeld 30x meer verdienen dan een Amerikaanse zandhaas. In de meest conservatieve schatting zal het hele Irakavontuur de Amerikaanse belastingbetaler ongeveer 2.7 biljoen dollar kosten. En dan spreken we nog niet over de maatschappelijke kosten van de nu al 50.000 zwaar fysiek of geestelijke gewonde Amerikaanse Irak-veteranen. Laat staan de onmeetbare maatschappelijke gevolgen in Irak zelf.

De Irakoorlog is begonnen met leugens, en draait nog steeds om leugens. Vijf jaar oorlog zal weer veel mooie reportages en verhalen brengen. De strekking van al die jubileumaandacht zal ongeveer in de “fout"lijn liggen. Het was een fout om de aardsvijand van Israel en de derde oliemacht ter wereld te vernietigen. Mea Culpa.

Maar de Irakoorlog is geen fout. Verre van. De Irakoorlog is een misdaad. 

image

eKudos NUjij MSN Reporter Facebook Tell-a-friend
Donkerdoorn | 19-03-2008 13:30
33789 Bovenstaande grafiek van McClatchy is overigens een conservatieve schatting.
Marcus | 19-03-2008 13:38
33791 Protest!
tamso | 19-03-2008 13:52
33794 Dit lijken de oude babylonische tijden wel.
Droomde men ook van een groot Israel.
Dat was toen ook het wereldje van sado en gommara.
Of van de duivel.
Zieke mensen in de wereld die over lijken gaan en ondersteund worden door onze zogenaamde leiders.
Dat men dit nog een democratie kan noemen.
Het mooiste is ook nog dat ze zo een grote waffel hebben over het scheiden van staat en religie in BV turkije over een hoofddoekje.
Maar zelf tot in de stront zitten van het joods/cristelijke geloof en dat iedereen wil aansmeren met hun progamma's.
Wij goed en jullie slecht.
merethan | 19-03-2008 14:14
33796 Hana Al Bayaty op Indy Media over de Irakeze situatie: http://www.indymedia.be/en/node/26617
Renatus | 19-03-2008 15:13
33805 Ik heb dit zojuist op mijn Hyves geplaatst:

Wandelen in de Rockies..


Regelmatig krijg ik de vraag waarom oh waarom wil je niet naar de VS? De Dollar is zo lekker laag en dan gaan we naar New York? Lekker touren over Route 66 of wandelen in de Rockies?

Nou de korte variant is dat ik geen zin heb om op vakantie te gaan naar een land dat zo oorlogszuchtig is, zo genadeloos, wanstaltig, vetzuchtig, psychopatisch, arrogant, geweldadig, naief en hypocriet. Amerika is een politiestaat, een fascistisch en keihard systeem omringt met een flinterdun en suikerzoet laagje vrijheid, vrede en democratie. Vragen waarom ik niet naar Amerika wil, is hetzelfde als vragen waarom ik niet naar Nazi Duitsland zou willen in 1938. De "Verenigde" Staten van Noord-Amerika zijn voor mij onbetwist de nummer één vijand van de planeet en al het leven erop. Engeland is het financiële hart van de aarde, Italië is het geestelijk brein en de VS vormt de militaire vuist. Als een waar keizerrijk opereert de VS in alle uithoeken van de aarde, iedereen is ondergeschikt aan de machthebbers aldaar. Zonder mededogen worden overal ter wereld onschuldigen over de kling gejaagd zodat de Westerse wereld in luxe kan leven. En juist vanwege deze ongekende luxe werkt de propaganda van krant, radio en tv zo goed. Waarom zou je je druk maken over de ongelijkheid in de wereld als je ook iets leuks kunt doen?

Ieder jaar rond mijn verjaardag voel ik mijn Anti-Amerika Agressie (weerstand kun je het niet meer noemen) driehonderd procent stijgen omdat vijf jaar geleden die kut Yankees op 20 maart hun onrechtmatige, eenzijdige en zeer brute moord- en slachtpartij in Irak zijn begonnen. Met tanks, helikopters, bommenwerpers, gunships, kruisraketten, machinegeweren, verarmd uranium, chemische wapens en experimentele wapens is de Irakeze bevolking bevrijdt van één dictator en ze hebben er godverdomme en nog veel grotere voor terug.

Conservatieve schattingen zeggen dat tussen de één en anderhalf miljoen Irakezen zijn overleden als direct of indirect gevolg van de bezetting in de afgelopen vijf jaar. Dat is volledig voor de rekening van de Amerikanen. Tel die op bij de 500.000 doden in de jaren tussen de eerste en tweede golfoorlog die op rekening van de internationale gemeenschap staan vanwege de sancties in het Oil for food program. En de helft van al die doden is jonger dan 18, allemaal kinderen. Allemaal dood om de olie in de grond waar hun restanten verspreid liggen.

En godverdomme wat word ik dan pissig als ik met 300 mensen sta te "demonstreren" op het museumplein waar rustig het honderdvoudige kan staan, terwijl achter ons peroxide blondjes van achter in de 50 op de PC Hooft shoppen in hun dikke SUVs die rijden op de olie uit Irak. Wanstaltig rijk geworden mensen die allemaal een oogje hebben toegekepen als het ging om verantwoordelijkheid te nemen voor iets dat niet correct is. Want je kunt in Nederland niet rijk worden zonder je af te sluiten voor armoede, ongelijkheid en criminele acties. Ik walg van die mensen! Met al hun troep en bagger en leugens die via de televisie de huiskamer van Nederland in stroomt, waarna IK (!) raar aangekeken wordt als ik een beetje van leer trek tegen dat arme Amerika?

Het zijn allemaal klootzakken. Onze politici zijn geen haar beter.. Balkenende met zijn hypocriete normen en waarden met gezeur over familiegeluk maar oorlog voeren dat is prima. Bos die zegt dat er geen recessie komt (hoever kan je hoofd in je eigen kont steken?). Wilders met zijn neoconservatieve psy-op genaamd Fitna. Ze zitten niet voor niets op die positie, het zijn al-le-maal klootzakken.

Dus niet gek dat dat altijd door mij heen gaat zo rond 20 maart. Het is weer tijd voor mijn disclaimer:
Renatus | 19-03-2008 15:13
33806
Dus niet gek dat dat altijd door mij heen gaat zo rond 20 maart. Het is weer tijd voor mijn disclaimer:

Ik ben abuis geweest in werkelijk alles dat ik heb beweerd op mijn weblog en in mailings aan vrienden/bekenden dat niet in overeenstemming is met de visie van de overheid van welk land dan ook op welk moment in het verleden of toekomst dan ook. Ik was in een verwarde staat, waarschijnlijk door een combinatie van bier en vrouwen en het internet natuurlijk en heb spijt van mijn uitlatingen! Ik vertrouw de overheid en alle andere mensen om mij heen en de officiële verklaringen over aanslagen en bombardementen en terrorisme en massavernietigingswapens en buitenaards leven compleet. Tuurlijk waren er massavernietigingswapens in Irak! Echt, mijn 400 A4’s met kritische noten over het instortende WTC7, of Peak Oil, of dat Osama Bin Laden reeds in 2001 is overleden, of dat Balkenende een klootzak is, en Bos, en Wilders, of dat Wilders een CIA agent is, net als Ayaan, of dat Fortuyn niet is omgelegd door Volkert en Theo niet door die Ali, dat Al Qaeda in feite een samenraapsel is van CIA, MI6 en Mossad agenten, dat de bomaanslagen in Madrid en Londen overheids operaties waren, dat het AIDS virus een hoax is, dat HPV geen baarmoederhalskanker veroorzaakt of dat Enschede geen vuurwerkramp was maar een explosie van afgekeurde AP-23 mijnen, of Lockerbie, of Oklahoma City, of Wako, of David Kelly, of alle shit over het Wereld Natuur Fonds, ons koningshuis, Bernhard, Bilderberg, CFR, de Codex Alimentarius, over Venezuela, Iran, Sudan, Azerbaijan, over de SCO-groep, over Tsetjenië en over de Balkan oorlog, over de CO2 mythe en klimaatsverandering, over HAARP en over mind control, over MKUltra en Operatie Gladio, over TIA en Echelon, over Guantanamo en Abu Ghraib, over genetische gemanipuleerd voedsel en Aspartaam, over drugssmokkel en wapenhandel, over de Bijlmerramp, over overheidspropaganda en over leugens, over nog duizend smerige dingen die jullie georganiseerd of toegelaten hebben om je eigen zakken te vullen,

over al deze zaken zat ik er gewoon naast. Moet je voorstellen zeg wat een tijd ik in een zooi leugens heb gestopt! Er is geen enkele zaad van twijfel in mijn hoofd. Niet martelen svp. Lever me niet uit aan de VS! Ik ben allergisch voor water. Ik geloof. Echt! Ik zweer het, zo helpe mij Allah!
Anjalis | 19-03-2008 15:33
33810 Gisterenavond was er warempel nog eens iets op NL televisie te zien wat echt de moeite van het kijken waard was.
VPRO Tegenlicht: 'De verkoop van een oorlog'
http://www.vpro.nl/programma/tegenlicht/afleveringen/39309198/media/39382530/
tamso | 19-03-2008 15:37
33811 Wandelen in de VS.
Op het ogenblik dat mijn naam in hun bestand komt ik als ongewenst word verklaart.
Niet dat ik ook daar naartoe zou willen.
Ik zag net een docu op niburu over de daklozen die nu toenemen.

http://www.niburu.nl/

Het zijn/worden ghetto's.
Een afrika in het amerika.
Drecul | 19-03-2008 16:07
33816 Wij in het westen zijn volgevreten arroganten klootzakken! met kilo's boter op ons hoofd.

Neem al die sporters die zonder blikken en blozen naar de OS gaan.
Met het eeuwige bullshit excuus dat sport en politiek niet samengaan. Ja ja sport en mensenrechten zeker ook niet.

Maar helaas wisten we dat al want geen nederlander die het erg vindt om goedkoop een disneypoppetje op de kop te tikken wat door chinezen gemaakt is, waar ze 6 dagen per week 12 uur per dag voor moeten werken.

Het toppunt is nog wel dat china oppeens van de lijst is verdwenen als het om schenden van de rechten van de mens gaat.
Inanna | 19-03-2008 17:17
33823 Ik zag daarnet dat dit nog niet op Nujij staat. Daarom bij deze:
http://www.nujij.nl/irak-de-trieste-balans-vijf-jaar-later.2151063.lynkx

Het is een prima artikel, Donkerdoorn! En nu maar hopen dat men op Nujij niet gaat Nunieten. Wie klikt hem even omhoog?
Inanna | 19-03-2008 17:21
33824 En Bush heeft geen spijt van de inval in Irak, staat op Nu.nl
Wat een psychopaat!
Rik | 19-03-2008 17:27
33826 @drecul, je moet niet de sporter verantwoordelijk houden voor de fouten van het ioc, zij waren het die china hebben aangewezen voor de OS , zij waren het die ook wisten hoe de toestand in china is en zij hebben beslist dat china een prima land is waar je de spelen kunt houden. Ik ben van mening dat sport verbroederd, er gaan nu echt wegen open, ja zelfs in china. Laat die spelen door gaan, het maakt china toegankelijker en mede daardoor zal ook in china de situatie voor de bevolking verbeteren. Econimische welvaart gaat altijd samen met menselijke welvaart, al zal het wel nog even duren.
Drecul | 19-03-2008 18:32
33835 Ja Rik dat zeiden ze in 38 ook toen de olympische spelen in berlijn werden gehouden.
Of bij het WK in argentinie.
Punt is dat je als sporter op de hoogte bent en je gewoon moet zeggen ik heb geen zin om mijn kunstje te tonen in een land waar dit soort dingen gebeuren.
monkeyman | 19-03-2008 19:20
33851 Drecul onderschat een beetje hoeveel werk het is om "je kunstje" te tonen op de olympische spelen. Heel Nederland doet dagelijks zijn kunstje dus waarom de sporters eruit pikken als makkelijk mikpunt.

Het zou wel cool zijn als ze gewoon allemaal weigeren, dat is de enigste manier.
Maar zo houden ze het systeem in stand, mensen hebben nu eenmaal ambities en collectief staken is vrijwel utopia.

Ik zou er ook niet aan denken. Na de medaille even een flinke uitspraak doen op het podium is wel iets om over na te denken.
Patrick Savalle (Patman) | 19-03-2008 19:40
33853 "Drecul onderschat een beetje hoeveel werk het is om "je kunstje" te tonen op de olympische spelen. Heel Nederland doet dagelijks zijn kunstje dus waarom de sporters eruit pikken als makkelijk mikpunt.

Het zou wel cool zijn als ze gewoon allemaal weigeren, dat is de enigste manier."

100 procent mee eens.
tamso | 19-03-2008 23:31
33868 Hier een docu over wat de cia geflikt geeft na wo2.
Daarin zegt een hoge officier die de CIA heeft verlaten,dat het er circa 3000 operatie's waren.
Waarbij regeringen werden omver geworpen in derde wereld landen en terreur werd uit geoefend.
Ook de heroine transporten uit afghanistan.
Onze wereld is door en door verkankerd door de zittende macht wat ons bevelen geeft.

http://www.freewebs.com/truestoriesvideoblog/8.htm
Rik | 20-03-2008 00:03
33870 En daar gaat het juist om, om dat kunstje, ik vind het laf om alleen de sporters de kolen uit het vuur te laten halen. Tuurlijk zou het wel cool zijn van hen, maar het is niet realistisch. We hebben allemaal de bek vol over de mensenrechten in china, maar kijk je huis eens na? Ja doe het eens echt en zie hoeveel spullen je in je huis al hebt die uit china komen. Jouw persoonlijke economische boycot? De sporter is zijn hele leven bezig om op dat nivo te komen en nu net dat hij zich heeft gekwalificeerd zou je hem dat moeten ontnemen? Daar gaat zijn levenswerk, net alsof je de nachtwacht van rembrand in de fik zet.
democraatus | 20-03-2008 08:32
33878 Een boycot helpt niet. Bovendien, wat doen de Chinezen er zelf aan? Als de helft van de Chinezen voorwaarts marcheert, is het regime daar weg voordat de dag om is. Ze moeten hun eigen pad kiezen.

En Irak, tja. Er zijn al vele redenen om gewoon niet meer te stemmen, en dit is er wederom een. Vrede en democratie ammehoela.
Argwaan | 20-03-2008 12:08
33880 De meeste goederen komen uit China. China is in hoog tempo bezig het westen op te kopen, ze hebben de meeste dollars (die hebben wij gegeven door spullen te kopen). China is de nieuwe wereldmacht. Daar doen we niets meer aan. Hopelijk is het wat beter dan de USA als wereldmacht.
Tamso | 20-03-2008 12:41
33881 Ook hierin zijn wij het westen weer goed in.
Namelijk het wijzen naar de anderen.
Nederland denkt eerst aan hun handelsbelangen en dan pas komen de mensenrechten.
China heeft een lage munt en worden dat ook bewust zo gehouden.
Het is slavenwerk wat ze daar moeten verrichten.
Kijk ik naar kenia waar de nederlandse bedrijven zitten om rozen en tulpen te kweken dat het precies het zelfde is als in China.
Namelijk dat deze afrikanen voor net een dollar per dag 12 uur lang moet zwoegen en daarna word afgevoerd naar hun kamp.

Schijnbaar lijkt het communistische systeem overal ingevoerd te worden.
En kapitalisme en communisme is in feite geen verschil.
Allebei hebben een top die beheerst over het alles.
Het lijkt alleen in het kapitalistische wereldje dat je wat te zeggen heb.
Het hypocriete.
En zolang je de macht niet aanvalt,kan je doen wat je wilt in je eigen land.
In het communisme en ook in het kapitalisme.
Argwaan | 20-03-2008 13:28
33883 Afrika is het volgende lage lonen werelddeel. Als de Chinees straks net zoveel luxe wenst als wij, kan Afrika exploiteert worden. Tot die tijd houden we het zo arm mogelijk.
Paul2 | 20-03-2008 13:53
33885
Maar de Irakoorlog is geen fout. Verre van. De Irakoorlog is een misdaad.

@Donkerdoorn
Paul2 | 20-03-2008 13:54
33886
Maar de Irakoorlog is geen fout. Verre van. De Irakoorlog is een misdaad.

@donkerdoorn

http://www.thepeoplesvoice.org/cgi-bin/blogs/voices.php/2008/03/19/us_uk_australian_iraqi_holocaust_and_ira
KC-Bone | 20-03-2008 17:09
33894 <Alu>

Gelukkig is het Looking Glass dat Saddam in zijn bezit had, wel ontmantelt.

</Alu>

Hint: Dan Burrisch
| 20-03-2008 17:37
33896 Wij zijn het er over eens dat de Irakoorlog 1 grote leugen was.....

Wordt het dan niet tijd om te concluderen dat ALLE oorlogen in scene zijn gezet??

WoII was overduidelijk een vingeroefening van de illuminati....Hitler werd gefinancierd vanuit Wallstreet, net als de Bolsjewitische Revolutie van 1917...

Het Communisme is net zo rood als Rothschild....de Vietnam oorlog (Golf van Tonkin incident)...was natuurlijk net zo'n grote grap als de Irak oorlog. Voor alle duidelijkheid; Het was nooit de bedoeling dat de VS ging winnen. net als in Irak....of wat dacht je van Joegoslavië???Goddamm...de serviërs zijn genaaid...en ook de rol van Kok is zeeeeeeeeeeeeeer dubieus...

REKEN MAAR dat WOIII eraan komt (als deze al niet op 911 is begonnen)....het is me alleen nog niet duidelijk wie de strijdende partijen zijn:

Of een clash tussen schapen en hun eigen leiders,

Of een clash of civilisation tussen moslim en het westen....

Als het aan de illuminati ligt wordt het keuze 2...ik kies voor keuze 1....

Keuze 1 kan simpel beslecht worden in ons voordeel met het uitkomen van de waarheid....dan is het 1.000.000 tegen 1....in theorie geweldloos...
| 20-03-2008 17:44
33899 Oja china......

Nu is duidelijk dat Moa door het Westen is gepromoot (rothschild &co;)..de documenten zijn openbaar...

Ik bedenk namelijk nog een derde mogelijkheid....een oud mannetje die ik kende waarschuwde altijd voor het gele gevaar....grappig dan die link met de OS van 1933...

P.s. China kan elk moment de stekker uit de dollar trekken........dan hebben ZIJ het gedaan....of zou het toch Osama zijn???hahaha hij was vandaag weer op de radio: Owee als jullie nog meer strips maken!!!dan zwaait er wat!!
Jouw reactie

*naam:

Email:

Onthoud mijn inloggegevens in een cookie

Email mij bij opvolgend commentaar

*Laat zien dat je geen spambot bent door het onderstaande woord te typen:


opmaken van je reactietekst
lees hier de huisregels
xhtml 1.1 · css/2 · rss 2.0 · WAI · site by Patrick Savalle · hosted by Digitux