Weet jij welke soorten ballonnen er allemaal zijn? Hoe je hier het langst plezier van kunt hebben? Of ben je benieuwd hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw heliumballonnen zo lang mogelijk in de lucht blijven hangen? Dan ben je niet de enige. Ballonnen zijn bij uitstek dé meest gekozen decoratie bij het versieren van de woning. Leuk voor een feestje, maar ook voor heel veel andere gelegenheden. De kans is dus groot dat jij één of misschien zelfs meerdere keren per jaar ballonnen in huis haalt. Maar weet je eigenlijk wel alles over ballonnen?
Nee? Dan wordt het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Want ballonnen zijn niet voor niets de meest gekozen decoratie van dit moment. Er is veel over te doen. Het aanbod is ongelooflijk groot. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder en ontdek alles wat je moet weten voordat je ballonnen bij ballonnenconcurrent.nl koopt.
Verschillende soorten
Er zijn heel veel verschillende soorten ballonnen verkrijgbaar.
Latex ballonnen worden verreweg het vaakst gekozen. Dit zijn de ballonnen die je vrijwel op elk feestje ziet. Ze zijn in heel veel verschillende afmetingen en kleuren verkrijgbaar, zodat ze bijna voor elke gelegenheid geschikt zijn. Het grootste voordeel van deze ballonnen is dat ze 100% afbreekbaar zijn en daardoor uitermate geschikt zijn voor mensen die aandacht hebben voor het milieu. Daarnaast zijn ze extra soepel en daardoor gemakkelijk zelf op te blazen.
Dan zijn er ook nog folieballonnen. Deze ballonnen kunnen letterlijk tegen een stootje. Ze zijn steviger dan latex ballonnen en zijn in vrijwel elke vorm verkrijgbaar. Ze worden met name gebruikt in de vorm van letter- en cijferballonnen. Een leuke manier om het huis te decoreren met een zelfgemaakt woord, een zin of door duidelijk een cijfer op te hangen.
Wist je dat folieballonnen ook bij uitstek zijn te gebruiken als helium ballonnen? Hierbij gebruik je helium in plaats van gewone lucht. Dit zorgt ervoor dat de ballon zelf gaat zweven. Het is dus zelfs niet nodig om de ballon aan een slinger of aan het plafond te bevestigen, want hij zweeft vanzelf omhoog. Hoe lang de zweeftijd is, is afhankelijk van de omstandigheden. Onder normale omstandigheden zal de ballon minstens 24 uur mooi hangen. De meeste folieballonnen kunnen zelfs tot maar liefst tien dagen blijven zweven. Goed voorbeeld zijn de grote folieballonnen met helium die bijvoorbeeld in ziekenhuizen of pretparken worden verkocht aan kinderen. Hier heb je met een beetje mazzel zo een week plezier van.
Levensduur ballonnen
Hoe lang je plezier hebt van de ballonnen, is van heel veel verschillende factoren afhankelijk. Zo maakt de kwaliteit van de ballon natuurlijk een groot verschil, maar ook de omgeving. In een warme kamer zullen de ballonnen bijvoorbeeld eerder knappen. Je hebt dit verschil misschien vast al eens gemerkt als je een verjaardag in de winter en de zomer viert. In de winter blijven de ballonnen veel langer mooi. In de zomer knappen ze echter al snel. Dit heeft alles te maken met de temperatuur. Gemiddeld gaan ballonnen tussen de 24 uur en zelfs zeven dagen mee.