Mensen die graag willen investeren in CFD’s zijn bij de broker ‘Trading 212’ op het juiste adres. Deze broker is namelijk gespecialiseerd in CFD’s. Bovendien biedt deze broker ook fysieke aandelen en ETF’s aan: we kunnen er dus niet omheen draaien dat deze broker van beide markten thuis is. Ontdek hieronder de andere mogelijkheden van Trading 212.
Een kleine toelichting
Voordat we in het diepe duiken is het wellicht interessant voor je om wat te vertellen over Trading 212. De broker heeft vandaag de dag een kantoor in Londen en heeft meer dan tienduizend aandelen, ETF’s, CFD’s, fora en indexen waar je in kunt investeren. Toch heeft Trading 212 het levenslicht in een ander Europees land gezien, namelijk in Bulgarije. Ruim vijftien jaar geleden werd de broker opgericht en kwam daarna in handen van de Bulgaarse overheid. In 2016 maakte Trading 212 de overstap naar het Verenigd Koninkrijk, waarna er een bijbehorende app is gecreëerd. Inmiddels is deze app meer dan veertien miljoen keer gedownload en is het de meest gebruikte app voor beleggers in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.
Ook in Nederland beschikbaar
Niet alleen in het Verenigd Koninkrijk en in Duitsland kun je gebruikmaken van de app, maar ook wij in Nederland hebben beschikking tot de app en tot de website. Als je de app downloadt heb je de keuze uit drie accounttypes. Deze zijn het Invest-, CFD- en ISA-account met ieder hun eigen kenmerken. Zo heeft het Invest- en ISA-account de mogelijkheid om een aandeel of een ETF te kopen en te verkopen, terwijl een CFD-account met de hefboomregeling werkt. Ook heb je bij een Invest- en ISA-account wat verschillen wat betreft het belastingvoordeel.
Betrouwbaarheid
Trading 212 heeft meer dan veertien miljoen klanten verspreid over de hele wereld. In de wereld van brokers is dit dus een zeer grote aanbieder. Bovendien bestaat het bedrijf al meer dan vijftien jaar, wat betekent dat de broker al aardig wat ervaring heeft opgedaan. Daarnaast wordt Trading 212 regelmatig gecheckt op veiligheid en betrouwbaarheid. Gelukkig is de broker met vlag en wimpel door deze checks gekomen, wat betekent dat je op zowel mobiel als op je computer probleemloos kunt handelen. Voor meer informatie wat betreft Trading 212 kun je een kijkje nemen op de Trading 212 review.
De voor- en nadelen van Trading 212
Klinkt aantrekkelijk dus, zo’n broker als Trading 212. En we kunnen niet ontkennen dat dat ook zo is. Naast dat deze broker nog meer voordelen heeft, kleven er ook een aantal nadelen aan. Hieronder zullen we de overige voor- en nadelen voor je toelichten.
- Je hebt beschikking tot online educatie: Of je je kennis wilt bijspijkeren over beleggen, of als je uitleg bij een begrip zoekt: Trading 212 helpt je hierbij door online educatiemogelijkheden aan te bieden. Zo heeft de broker verschillende video’s online staan en een kennisbank. Hierdoor ga je met nét iets meer kennis de beleggingswereld ontdekken. Wel zo prettig.
- Geen transactie- en inactiviteitskosten: Wanneer je bij een broker geld stort of geld wil opnemen betaal je hier meestal een bepaald bedrag voor, of een zogenoemde ‘fee’. Bij Trading 212 betaal je 0,7% over je storting nadat je €2.000 hebt gestort (behalve bij banktransfers). Om je geld te storten heb je ook nog verschillende mogelijkheden. Voor daadwerkelijke transactiekosten en kosten voor inactiviteit hoef je bij Trading 212 niet bang te zijn. Je hoeft geen geld neer te leggen om jouw account actief te houden. Zelfs niet als je een paar jaar inactief bent.
- Geen Nederlandse site: De klantenservice en de website van Trading 212 zijn Engelstalig. Dit wordt gezien als een klein nadeel, maar de klantvriendelijkheid compenseert dit weer.