Om baksels mooi te versieren is het leuk om aan de gang te gaan met kleurstoffen. Dit geeft jouw baksel gelijk een vrolijke uitstraling. Ben je geen fan van fondant of marsepein, maar wil je toch jouw baksel versieren met een gekleurde topping? Kies dan voor chocoladekleurstof. Je kunt witte chocolade gemakkelijk kleuren met allerlei verschillenden kleuren. Ben je benieuwd hoe het werkt? Lees dan verder!
Schilderen of kleuren?
Vroeger was het lastig om chocolade mooi te kleuren, omdat het werd gedaan met verf. De chocolade werd beschilderd, maar vervolgens droogde het vaak niet mooi op. Nu de kleurstof met de chocolade wordt gemend, is de kleur intenser en mooier. Het voordeel is dat de binnenkant van de chocolade ook gekleurd is.
Hoe werkt het?
Als je chocolade wilt gaan kleuren moet je eerst bedenken of je witte of donkere chocolade wilt. Met kleurblaadjes kun je namelijk zowel witte als melkchocolade kleuren. Als je een keuze hebt gemaakt kun je de chocolade gaan smelten. Als de chocolade gesmolten is voeg je de kleurstof toe en klaar ben je!
De kleur bepalen
Met kleurstof is het vaak lastig om een goede kleur te maken als je twee kleuren moet mengen. Met de kleurblaadjes is dit geen probleem. Aan de hand van een kleurenwaaier kun je de gewenste kleur bepalen en de bijbehorende hoeveelheid kleurblaadjes toevoegen. Zo weet je zeker dat je de goede kleur krijgt en voorkom je verspilling!
Bestel de kleurstoffen!
Wil je het kleuren van chocola uitproberen? Neem dan een kijkje op de website van Baktotaal Bouwhuis en ontdek het brede assortiment. Ze hebben verschillende soorten kleurstoffen om chocolade te kleuren, maar ook kleurstoffen voor cakes. Heb je vragen over een product of wil je meer informatie? Neem dan contact op en laat je adviseren.